Sloop zwembad De Waterloat beste optie

Regio Peel en Maas

Aanvullende nieuwbouw bij het recreatief zwembad op camping de Heldense Bossen en sloop van binnenbad De Waterloat is de beste optie volgens een onderzoek van de gemeente Peel en Maas.

Volgens het rapport moeten er op de camping een wedstrijdbad en doelgroepen- en therapiebad bijkomen. Door De Waterloat naar de Heldense Bossen te verplaatsen wordt de concurrentiepositie van de camping versterkt. Investeren in het binnenbad heeft volgens de onderzoekers geen zin meer.

Hoewel al langer duidelijk is dat de toekomst van De Waterloat aan een zijden draadje hangt, blijven de gebruikers strijden voor het behoud ervan. Zij vragen zich af waarom renovatie van De Waterloat niet serieus wordt onderzocht. Ook de duikvereniging en reddingsbrigade geven de voorkeur aan het bad in Panningen. PvdA-GroenLinks vindt dat het rapport wel erg toegeschreven is naar de Heldense Bossen. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Tummers advertentie