Eskacé presenteert kunstwerken

Events Gem. Beesel Offenbeek

In samenwerking met het gemeentebestuur bereidt Eskacé, stichting voor kunst en cultuur, de realisatie voor van twee samenhangende kunstwerken in de Industriestraat.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het advies van Eskacé overgenomen om de kunstwerken te laten ontwerpen door de – in Ottersum woonachtige – kunstenaresse Lieuwke Loth. Een belangrijk criterium bij de keuze van een kunstenaar was dat hij of zij in staat moest zijn om een speels accent aan het langgerekte en strenge straatbeeld van de Industriestraat toe te voegen.

Lieuwke Loth viel op door haar veelzijdigheid en speelsheid in haar werken en materiaalgebruik. Ook haar vermogen om zich in te leven in de lokale situatie en de wijze waarop ze kunst onderdeel maakt van de omgeving en daarmee bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk viel op.

Het ontwerp van het kunstwerk bestaat uit twee elementen, die zijn voorzien aan het begin en het einde van de Industriestraat. In samenwerking met het Kernoverleg Offenbeek wil Eskacé de bewoners in de omgeving van de Industriestraat en andere belangstellenden graag de gelegenheid geven om kennis te nemen van de ontwerpen en daarop te reageren. Lieuwke Loth zal haar ontwerpen zelf presenteren en toelichten.

De presentatie wordt gegeven in de Paerssjtal op maandag 8 april om 20.00 uur.

Tummers advertentie

Tagged