Nieuw koningspaar komt naar Limburg

Regio Venlo

Nieuwe koning en koningin, Willem-Alexander en Maxima bezoeken op 12 juni Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Venlo en en de voormalige luchtmachtbasis De Peel. Het bezoek is in het kader van kennismaking van de nieuwe koning en koningin en het is de bedoeling dat zo veel mogelijk burgers de gelegenheid krijgen om het paar te zien.

Willem-Alexander en Maxima bezoeken in de maanden mei en juni alle provincies.  Op 12 juni zijn Limburg en Brabant aan de beurt. In de ochtend staan bezoeken aan de vier grootste Limburgse steden en de luchtmachtbasis gepland.

De bezoeken aan de provincies worden ‘aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens’ , zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Daar ontmoeten de koning en koningin in totaal 100 vertegenwoordigers van allerlei groeperingen uit de twee provincies,  zoals bijvoorbeeld sporters, vrijwilligers, musici, ondernemers en onderzoekers. De genodigden zijn mensen die om diverse redenen een bijzondere betekenis hebben voor de provincie.

Tummers advertentie

Tagged