Gewoon Lokaal uitzending 2

Gewoon Lokaal Nieuws

In de tweede uitzending van Gewoon Lokaal zit tweede Kamerlid Raymond Knops aan tafel. Hij gaat discussiëren over de zelfstandigheid van de gemeente Beesel. In het regeerakkoord van de regering is zijn men van plan om in Nederland alleen nog gemeentes te hebben die meer dan 100.000 inwoners hebben. Dat zorgt voor een koste besparing in de bezuinigingen. Onlangs is door de minister aangegeven dat de plannen in de diepvries zijn gezet, echter blijft er een wolk hangen boven de gemeente Beesel of men moet gaan fuseren of zelfstandig blijft.

De gemeente Beesel is een voorbeeld voor een hele hoop gemeentes in Nederland, zo is de kleine gemeente met z’n 14.000 inwoners daadkrachtig en gezond. Een fusie met omliggende gemeentes zou voor alle inwoners een nadelig uitpakken. Inwoners zouden dan onder andere te maken krijgen met hogere gemeente belastingen.

Elke uitzending zijn er muzikanten, artiesten of zangers die een optreden geven. In de tweede uitzending speelt de band Rage on Stage het nummer Bulls on Parade van Rage Against The Machines (Funkmetal). Deze uitzending wordt het gehele weekend uitgezonden op RTV-Beesel (Ziggo 43). Uitzending 1 gemist? Kan gebeuren, terug kijken kan altijd. Klik hier

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/35IaQ9mIPeY?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=35IaQ9mIPeY&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3835″ /]
Tummers advertentie

Tagged