Belfeldse tiener naar WorldCup

Regio Venlo Sport

Pea Smeets (18) uit Belfeld maakt volgende maand haar debuut bij de worldcup luchtgeweerschieten voor senioren in München. Het Limburgs talent van S.V. de Grensstreek is nog junior, maar is al opgenomen in het fulltime programma voor de Spelen 2016 in Rio. Smeets plaatste zich donderdag als eerste tijdens kwalificatiewedstrijden op Papendal op de tien meter. Ook is ze geselecteerd voor de worldcup in het Spaanse Granada (juli). Op beide toernooien zal ook Peter Hellenbrand (10 en 50 meter) in actie komen.

Worldcup wedstrijden zijn de hoogst haalbare wedstrijden, waarbij men zich kan meten met de concurrenten uit de gehele wereld. Pea heeft zich dit verworven bij de selectie wedstrijden in Papendal, waar zij als hoogste geklasseerde uit de 2 kwalificatie wedstrijden kwam, met een score van 409.8 en 412.6 ringen.

Tummers advertentie