Drie problematische jeugdgroepen in de gemeente

Gem. Beesel

Uit onderzoek van RTL nieuws blijkt dat de gemeente Beesel last heeft van drie problematische jeugdgroepen. Zo zijn er twee groepen hinderlijk, en een andere overlastgevend. Criminele jeugdbendes zijn er niet in de gemeente volgens het onderzoek.

Uit een kritisch rapport dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd, blijkt dat de aanpak bij de helft van de bendes nauwelijks resultaat heeft gehad (landelijk). De politie zet er te weinig rechercheurs op, er is vaak te weinig bewijs om bendeleden te veroordelen en de nadruk ligt op hulpverlening en niet op de strafrechtelijke aanpak.

Verder blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws dat er bij sommige gemeenten hele jonge kinderen in probleemgroepen opduiken. Soms zijn ze zelfs jonger dan 12 jaar. Of dat in de gemeente Beesel is is niet bekend.

Tummers advertentie

Tagged