Fosforgranaat afgeleverd bij politibureau

112 Regio Venlo

Woensdag is een fosforgranaat uit de Tweede Wereldoorlog naar het politiebureau in Tegelen gebracht die dinsdag was opgegraven bij werkzaamheden in Meerlo. De Explosieven Opruimingsdienst moest eraan te pas komen om de granaat onschadelijk te maken.

Dinsdag was niet duidelijk dat het om een granaat ging en werd het voorwerp zelfs uit elkaar gedraaid. Toen het begon te roken werd er zand overheen gedaan. Na enige tijd werd het zand weer weggehaald, waarna het voorwerp in een auto werd gelegd. Woensdag leek het toch beter om het naar de politie te brengen. Uit voorzorg werd de receptie van het politiebureau gesloten, waarna de Explosieven Opruimingsdienst de granaat onschadelijk heeft gemaakt.

De politie vraagt vinders van explosieven om de politie te bellen en het in géén geval aan te raken of te vervoeren. Dat kan hele gevaarlijke situaties opleveren. Als men bij bodemwerkzaamheden iets aantreft dat niet vertrouwd wordt, bel dan de politie. De politie komt ter plaatse om de situatie in te schatten en samen met specialisten veiligheidsmaatregelen te treffen.

Foto: Politie Tegelen
Tummers advertentie