Gezocht: Fiets maatje

Gem. Beesel

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land NL DOET, de grootste vrijwilligersactie in Nederland. NL DOET zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Wethouder Jacobs werd hierdoor geïnspireerd en ging vorige week gewoon samen fietsen met Rob.

Rob heeft als gevolg van een verkeersongeval en een CVA wat beperkingen. Hij is op zoek naar een maatje die met hem wil gaan fietsen. Wethouder Jacobs neemt als eerste de uitdaging aan en is samen met Rob gezellig gaan fietsen. Ondanks de gure wind hebben ze een leuke fietstocht naar Belfeld gemaakt. Na een pauze met een drankje zijn ze met de wind in de rug terug naar Reuver gefietst. Het is zo goed bevallen dat ze al een afspraak hebben gemaakt om er in de zomer nog een keer op uit te trekken.

Lijkt het jou ook wat om samen met iemand met een beperking iets leuks te gaan ondernemen? Neem dan contact op met Wies van Sambeek 06-52669461 of met Annie van de Bool 06-52669454. Wies en Annie zijn de coördinatoren voor vrijwilligerszorg van de Zorgondersteuner in de gemeente Beesel. Wil je liever iets betekenen voor een ouder iemand? Dat kan! Ook hiervoor kun je contact opnemen met de coördinatoren. Zij geven ook informatie over het vrijwilligerswerk van De Zorgondersteuner.

Voor Rob hebben we naast wethouder Jacobs inmiddels nog een vrijwilliger gevonden die één keer per week met hem gaat fietsen.

Tummers advertentie

Tagged