Vermiste motoragent terecht

112 Regio Venlo

Een Groningse motoragent wordt sinds woensdag vermist. Na zijn werkdag vertrok hij op zijn eigen motor, maar hij is nooit thuis aangekomen, meldt de politie. “De zorgen stegen toen hij vrijdagochtend niet op zijn werk kwam, terwijl hij normaal erg punctueel is”, zegt een woordvoerder.

De agent is donderdagochtend voor het laatst gezien toen hij in Venlo op zijn donkerrode motor stapte, een flink eind van zijn woonplaats Groningen. “Hij had de avond daarvoor nog in Venlo gepind, dus we vermoeden dat hij daar heeft overnacht.”

De agent heeft zijn dienstpistool niet meegenomen. “Die heeft hij net als altijd achtergelaten in de kluis.” Ook worden geen wapens van zijn collega’s vermist. In Nederland is de agent niet betrokken geraakt bij een ongeval.

“In het buitenland voor zover bekend ook niet, dat zijn we nog aan het nagaan.” Er zijn geen aanwijzingen dat de agent zichzelf iets wil aandoen. “Maar we kunnen nu niets uitsluiten.”

 

**UPDATE**
Motoragent Guus Oost van het verkeershandhavingsteam in Groningen is terecht. Hij werd sinds woensdagmiddag vermist. Vrijdag werd de hulp van het publiek ingeroepen. Zaterdagmiddag heeft Guus telefonisch contact gezocht met het thuisfront, waarna hij huiswaarts is gekeerd. De motoragent maakt het naar omstandigheden goed.

Tummers advertentie

Tagged