Gewonde inbreker vlucht met scooter

112 Regio Roermond

In de nacht van woensdag op donderdag werd bij de politie gemeld dat er geprobeerd werd om in te breken in een auto die geparkeerd stond aan het Borgeind. Het portier van de auto was beschadigd en daarna gingen de verdachten er op een scooter vandoor.

De politie zag de scooter rijden op de Mijnheerkensweg en zette de achtervolging in. De scooterrijder reed met zeer hoge snelheden via de parallelweg naar de Venlosche weg, de Bredeweg, Minister Beverstraat richting Oranjelaan. De politie verloor de scooter uit het oog doordat deze een pad insloeg die voor de politieauto niet toegankelijk was. Op de rotonde Oranjelaan/Bredeweg trof de politie even later het zadel van een scooter aan met daarbij een sleutelbos en inbrekersgereedschap. De scooter is hier vermoedelijk gevallen. De kans bestaat dat bestuurder en/of bijrijder daarbij gewond is geraakt.

Bij de kruising Gebroek/Kasteel Hillenraedtstraat zag de politie de scooter weer. De bestuurder doofde zijn lichten en reed wederom met hoge snelheid door het park. Hij reed daarbij door een draad en trok een aantal paaltjes uit de grond. In de Kasteel Dalenbroekstraat verloor de politie de scooter uit het oog. De politie komt graag in contact met getuigen. De inbraakpoging en de achtervolging startte rond 4.30 uur in de ochtend. De gebruikte scooter mist op dit moment vermoedelijk zijn zadel en de bestuurder en/of bijrijder zijn mogelijk gewond geraakt bij een valpartij. De bestuurder van de scooter droeg een glimmende helm. Heeft u informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Tummers advertentie

Tagged