Oud-Belfeldse wordt burgemeester in Zeeland

Regio Venlo

Annemiek Jetten wordt per 1 juli de nieuwe burgemeester van de Zeelandse gemeente Sluis, dat heeft de Limburger donderdag laten weten. Zij is de eerste vrouwelijke burgemeester in de provocie Zeeland. Ook is zij de eerste burgemeester die door koning Willem-Alexander benoemd zal worden.

Jetten groeide op in Belfeld en na haar middelbare school studeerde ze rechten in Nijmegen. Daarna is ze vele juridische functies uitgevoerd. Momenteel woont ze in Breda en is daar directeur van adviesbureau Assista. De nieuwe burgemeester zal Jacques Suurmond opvolgen, die met pensioen gaat.

De gemeente Sluis heeft z’n 24.000 inwoners na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003 van de gemeenten Oostburg en Sluis-Aardenburg. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten in deze gemeente. In 2008 was de stad Sluis winnaar van de nationale groencompetitie Entente Florale en in 2009 haalde zij een zilveren medaille in de internationale competitie.

Tummers advertentie