Beesel en WML openen eerste Limburgse WML Watertap

Gem. Beesel Nieuws

Vanmiddag heeft de gemeente Beesel en WML het eerste WML Watertap in Limburg geopend. Locoburgemeester Jan Smolenaars, WML-directeur Ria Doedel en zanger/schrijver Frans Pollux namen het eerste tappunt om 16:00 uur feestelijk in gebruik op het Raadhuisplein in Reuver. Dat gebeurde in aanwezigheid van typisch Limburgse watergebruikers. Zij kunnen, net als alle bezoekers aan Reuver, hun hervulbare waterflesje keer op keer vullen met gezond, fris en gratis Limburgs drinkwater.

WML Watertap
Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam bovendien. WML stimuleert dit door samen met gemeentes in heel Limburg watertappunten te plaatsen. Hier kunnen voorbijgangers hun eigen flesjes bijtappen met fris, vers en puur Limburgs drinkwater. Water dat al via WML-leidingen stroomt door heel Limburg en dat niet over de halve wereld versleept wordt in plastic wegwerpflessen.

Gemeente Beesel
De gemeente Beesel is de eerste gemeente in Limburg die een WML watertap in gebruik neemt. De gemeente wil hiermee haar gastvrije karakter onderstrepen en haar inzet voor het stimuleren van duurzaamheid mede invullen. De eerste WML Watertap plaats gemeente Beesel voor het VVV-kantoor op het Raadhuisplein in Reuver. Na Beesel plaatst WML watertaps in diverse andere gemeenten in Limburg.

Limiet
De WML-tap wordt geplaatst op een speciale meterput. In deze put bevindt zich de aansluiting op de waterleiding en een watermeter. Het waterverbruik is opgenomen in het “beheerpakket
openbaar tappunt” (tot 100 m3 per jaar).

Tummers advertentie

Tagged