Ziggo gaat modems activeren als hotspots

Gem. Beesel

Ziggo gaat op 7 mei beginnen met de uitrol van het landelijke wifi-netwerk via de modems van breedbandklanten. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De provider voerde in Groningen al uitgebreide tests uit onder 18.000 klanten. Op 7 mei worden ongeveer 65.000 modems in Den Haag ook omgezet tot ‘WifiSpots’. Later dit jaar zullen ook modems in de regio Limburg omgezet worden als ‘WifiSpots’.

z’n WifiSpot deelt de internetverbinding van de thuisgebruiker met alle andere internetklanten van Ziggo die deze willen gebruiken. De provider benadrukt dat de vaste verbinding van de klant hier niet door wordt be├»nvloed. Ook de privacy komt niet in het geding.

Gebruikers krijgen een gebruikersnaam en wachtwoord dat slechts eenmalig op een apparaat hoeft te worden ingevoerd. Daarna worden gebruikers van de hotspots automatisch ingelogd. Volgens Ziggo heeft de test in Groningen uitgewezen dat ook gebruik van het netwerk op de fiets of al wandelend mogelijk is. De gemiddelde bandbreedte op een hotspot is volgens het netwerk ‘enkele mbits’ en kan door maximaal 20 gebruikers gedeeld worden.

Live televisie kijken via hotspots van anderen is nog niet mogelijk via de app van Ziggo. Gebruik van Uitzending Gemist en andere videodiensten is wel mogelijk.

Tummers advertentie

Tagged