dodenherdenking reuver 4-5-2013

Oorlog slachtoffers herdacht in de gemeente Beesel

Reuver

Met twee minuten stilte heeft Nederland zaterdag om klokslag 20.00 uur de oorlogsslachtoffers herdacht die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Pastoor Houwman, burgemeester Petra Dassen-Housen, en de wethouders van de gemeente namen zaterdagavond deel aan de dodenherdenking in de kerk & begraafplaats in Reuver.

Vlak voor 20:00 legden de burgemeester en pastoor Houwman een krans bij de oorlogsgraven op de begraafplaats naast de kerk. Veel mensen woonde deze herdenking in de kerk en op de begraafplaats bij.

De twee minuten stilte gelden in het hele land, ook op plaatsen waar geen plechtigheid wordt gehouden. Veolia zette om 20:00 treinen, bussen en taxi’s stil. RTV-Beesel zond de herdenking in Reuver live uit op tv.

Tijdens de Dodenherdenking (officieel: de Nationale Herdenking) op 4 mei worden in het hele land om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.

dodenherdenking reuver 4-5-2013

dodenherdenking reuver 4-5-2013

dodenherdenking reuver 4-5-2013

dodenherdenking reuver 4-5-2013

dodenherdenking reuver 4-5-2013
Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie