Politie laat Roermondse coffeeshops ‘nog’ met rust

112 Regio Roermond

De politie laat Roermondse coffeeshops voorlopig nog met rust, maandagavond viel de politie twee coffeeshops in Maastricht binnen. Sinds zondag verkopen Limburgse coffeeshops uit protest weer softdrugs aan Belgen en Duitsers.

Maastrichtse burgemeester Onno Hoes kondigde eerder aan op te zullen treden tegen coffeeshops die zich niet houden aan het verbod om buitenlanders toe te laten. Maandagavond viel een politiemacht de twee coffeeshops aan de Wilhelminakade binnen. Beide eigenaren en een personeelslid zijn aangehouden door de politie. Ook heeft de politie de handelsvoorraad in beslag genomen.

In Roermond en Sittard verkopen de coffeeshops wiet aan buitenlanders, daar lijkt de politie vooralsnog niet in te grijpen. De shops in Limburg gingen zondag open na aanleiding van een uitspraak van de rechtbank in Maastricht. Die oordeelde vorige week dat coffeeshop Easy Going (Maastricht) onterecht is gesloten door de gemeente omdat er drugs werden verkocht aan buitenlanders.

 

 

Tummers advertentie

Tagged