Brand verwoest camper op woonwagenkamp

112 Regio Roermond

Op het woonwagenkamp aan de Witte Koestraat in Swalmen is in de nacht van maandag op dinsdag even na half drie brand uitgebroken in een camper. Vooraf de brand zou er een doffe knal te horen zijn in het dorp, daarna stond een geparkeerde camper in brand.

De vlammen sloegen snel om zich heen, een woonwagen, heftruck en een andere camper raakte beschadigd door de brand. Een van de caravans en de heftruck brandden helemaal uit.De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit, een van Roermond en Reuver. Ook kwam een waterwagen uit Venlo ter plaatse, maar is niet ingezet. Een ambulance werd opgeroepen, maar het bleek dat er niemand gewond was geraakt.

Over de oorzaak van de brand in Swalmen is nog geen duidelijkheid. Politie zal verder onderzoek instellen. De brand was snel onder controle door de opgeroepen blusvoertuigen.

Hennepplantage
De brandweer was bezig met nacontrole op de Witte Koeweg toen men een kabel naar een houten schuurtje zag lopen. Ook hing er een afzuiginstallatie aan de dakrand. De politie vermoedde dat er een hennepplantage zou zitten en opende de schuur. Daar werd een plantage met 100 planten aangetroffen. De eigenaar (73) bekende het feit.

[embedplusvideo height=”380″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/2O1NTLoqjCA?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=2O1NTLoqjCA&width=640&height=380&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1575″ /]


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie

Tagged