Politie waarschuwd voor afleidingstruc

112 Nieuws Regio Venlo Reuver

De politie heeft dinsdag twee meldingen ontvangen van vier verdachte Roemeense vrouwen in Tegelen en in Reuver. De vier vrouwen spraken in Tegelen iemand aan met een onduidelijk verhaal, toen men dat niet vertrouwde werd de politie gebeld die op de melding af kwam. De vrouwen hebben vermoedelijk gezien dat de politie werd gewaarschuwd en zijn gevlucht.

Even later ontving de politie een melding dat de vermoedelijke vier vrouwen in Reuver waren. Wederom rukte de politie uit, maar kon het viertal niet vinden. De politie heeft laten weten dat de vrouwen vermoedelijk in een grijze Opel Astra met geblindeerde ruiten rond reed.

Omdat het om vier Roemeense vrouwen gaat die een onduidelijk verhaal ophangen aan voorbijgangers kan het zijn dat ze een babbeltruc uitvoeren. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar.

De politie heeft op haar website een hele handleiding staan over deze praktijken. Klik hier om die rustig na te lezen.

Twee van de vier hebben zich volgens een getuige en slachtoffer hebben laten zien in een supermarkt in Reuver. De vrouwen zouden geld inzamelen voor het “doven en slechthorende instituut”, de vrouwen vroegen een “start bedrag van 10 euro” aldus een van de getuigen.

Foto via Facebook Wijkagent Venlo-Zuid

 

 

Tummers advertentie

Tagged