Daders mishandeling Bacchus veroordeeld

Regio Roermond

De hoofdverdachte van de mishandeling van de Roermondse carnavalsvorst Frans van der Werf moet 18 maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Roermond woensdag bepaald. Ook moet hij ruim 2200 euro schadevergoeding betalen.

Bacchus Van der Werff werd in februari door drie mannen bewusteloos geslagen na een opmerking op het Stationsplein in Roermond. De hoofddader trapte nog in op het hoofd van het slachtoffer toen die al op de grond lag. Ook de adjudant van de Bacchus liep klappen op. De aanleiding voor de ruzie werd tijdens de rechtszaak niet duidelijk. De twee medeverdachten zijn veroordeeld tot taakstraffen. Een kreeg 140 uur opgelegd, de ander 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

Tummers advertentie

Tagged