Lastige wedstrijd voor Reuverse brandweer in Nijkerk

112 Reuver

De Reuverse brandweer heeft zaterdag een wedstrijd gespeeld in de provinciale hoofdklasse in Nijkerk. De wedstrijd wordt georganiseerd door het korps uit die stad. Het korps organiseerde zaterdag voor de 5e jaar op rij de vaardigheidstoets. De Reuverse brandweer behaalde de 5e plek. Foto’s van de wedstrijd zijn te zien via deze link (klik hier).

Volgens de post commandant Jos Geerlings was het een pitte wedstrijd in Nijkerk. “Hoewel wij 5e zijn geworden, hebben wij wel de beste punten voor de pompbediende en aanvalsploeg (1 en 2)” iets wat een hele prestatie is. De commandant kijkt terug op een geslaagde dag met leermomenten voor een volgende wedstrijd.

Scenario
Op de Edisonstraat bij het bedrijf Damen werd assistentie gevraagd van het korps Nijkerk voor het blussen van een scheepsbrand, eenmaal ter plaatse en na wat assistentie bleek die brand snel onder controle. In de naastgelegen loods was gelijktijdig een ongeval gebeurd waarbij een chauffeur van een heftruck een acetyleenfles had omver gereden, door de klap was er brand ontstaan. De stralingsdeskundige wilden net gaan lassen met RA-bron een radioactief goedje. De deskundige kwam door het ongeval onder een balk van 1000 kilo terecht en moest worden bevrijd. Een lastige maar realistische klus voor het Reuvers korps.

 Klik op de afbeelding  voor meer foto’s

Tummers advertentie