Onderzoek naar overleden drenkeling

112 Regio Roermond

De Roermondenaar, die vrijdagavond in een vijver aan de Olieslagerstraat terecht is gekomen, is dinsdag in het ziekenhuis overleden. De politie start na een ongeval altijd een onderzoek naast het ongeval ook naar omstanders. Dit is volgens de politie een standaard onderzoek, zij kijken of omstanders iets te verwijten valt doordat ze geen directe hulp hebben geboden.

De hulp van omstanders bestond uit het alarmeren van de hulpdiensten door te bellen met het alarmnummer. Omstanders waarschuwden de hulpdiensten nadat de 58-jarige man met zijn scootmobiel te water raakte en deden verder niets. Als je iemand hulpeloos achterlaat terwijl je hulp zou kunnen verlenen (zonder daarbij zelf gevaar te lopen) kun je daarop worden aangesproken, en zelfs worden vervolgd.

Politieagenten haalden de man na aankomst uit het water en startten de reanimatie, dat werd door ambulancepersoneel overgenomen. De man werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de scootmobiel en de persoonlijke spullen van de man uit het water gehaald. Het onderzoek zal volgens de politie ongeveer een week duren.

Discussie
Op internet is een flinke discussie los gebroken. Zo schrijven verschillende dat “men het risico had moeten nemen om het water te betreden, het is nota bene een minder valide man!“. Andere twijfelen aan het onderzoek, “Kan de politie wel mee stoppen gezien het besluit van de rechter om vier Belgische jongens niet te vervolgen. Zij staken geen hand uit om het slachtoffer van de kopschoppers (Eindhoven) te helpen.” Ook denkt men dat omstanders in paniek zijn geraakt “men moet niet te snel oordelen,want de meeste mensen weten niet hoe ze moeten handelen op zo,n moment. Ze raken in paniek en weten niet goed wat te doen. Zeker als iemand in het water ligt.” aldus burgers op sociale media. Hoewel de meningen verdeeld zijn is het toch maar de vraag of er iemand vervolgd kan worden.

  [poll id=”9″]

Tummers advertentie

Tagged