Weekend vol sport- en feest activiteiten

Beesel Gem. Beesel Reuver Sport

Gedurende het gehele weekend vinden er tal van evenementen plaats rondom de Olympia’s Tour waarin sport voor jong en oud centraal staat. Deze side-events worden georganiseerd door stichting Beesel Bruist. Op zaterdagmiddag, tussen 13.00 en 17.00 uur, is er een kids-programma op de markt in Reuver. Zo kunnen kinderen meedoen met Circus Luijten en gezonde hapjes maken tijdens de kinder kookworkshops. Na afloop van de huldiging, rond 19.30 uur ’s avonds, is het feest op de markt. Coverband network zorgt voor een afwisselend programma van pop, rock en oldies. Maar natuurlijk mogen een goede smartlap en schlager niet ontbreken.

Pelotonstocht
Zondag 19 mei staat geheel in het teken van sport. Iedereen uit gemeente Beesel en omstreken kan meedoen. ’s Ochtends vroeg starten we met een pelotonstocht, waaraan 120 amateur-renners kunnen meedoen. We hebben ook dit jaar weer een mooie route – 80 km. lang – door Swalmen, gemeente Roerdalen en het Duitse grensgebied. De tocht wordt begeleid door motoren, waardoor de renners geen rekening te hoeven houden met verkeer, stoplichten, etc. Iedereen die nog mee wil doen aan deze tocht, kan zich aanmelden via de website www.beeselbruist.nl.

Dikke banden race
Ook vindt er op 19 mei een dikke banden race plaats voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Die start om 13.30 uur. Meedoen kan gewoon met de eigen fiets. Alle deelnemers worden ingedeeld in leeftijdscategorieën, zodat we eerlijke competitie krijgen. En natuurlijk hebben we leuke prijzen voor de winnaars. Deelname is gratis en aanmelden kan via de site.

Gezinstocht
Tot slot is er nog een gezinstocht: een mooie route – 35 km. lang – langs de mooiste plekjes van onze regio. Iedereen kan meedoen. Op zondag 19 mei tussen 12.00 en 17.00 uur kan de route worden afgehaald bij Café De Paerssjtal in Offenbeek.

Veel gezelligheid
Naast de pelotonstocht, de dikke banden race en de gezinstocht vinden op 19 mei KNWU jeugdwielerwedstrijden plaats. De dag wordt omlijst door muziek en sportdemo’s. Ballonnenclown Tallie zorgt ervoor dat ook de kinderen zich goed kunnen amuseren.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/61XL_qEhQu8?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=61XL_qEhQu8&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1596″ /]
Tummers advertentie

Tagged