Onderzoek: Geen sprake van verwijtbaarheid

112 Regio Roermond

Na het overlijden van de 58-jarige Roermondenaar die vrijdagavond te water raakte met zijn scootmobiel heeft de politie een onderzoek ingesteld, het onderzoek zou eigenlijk een week duren. Woensdagavond heeft de politie al laten weten dat er geen sprake is van enige verwijtbaarheid naar de omstanders die het ongeval zagen gebeuren.

Toch een reddingspoging:
Uit gesprekken van de politie kwam naar voren, dat een van de getuigen van het voorval nog in het water is gegaan om te proberen het slachtoffer te redden. Helaas heeft de getuige zijn poging om de man te redden moeten staken, waardoor is niet duidelijk.

Omstanders belden direct het alarmnummer 112 en de politie, die snel op de plek van het ongeval aanwezig was, redde de man uit het water en startte de reanimatie. Het overlijden van de man is een triest ongeval waar verschillende factoren aan ten grondslag liggen. De politie heeft de zaak inmiddels afgesloten.

Strafbaar:
Als je iemand hulpeloos achterlaat terwijl je hulp zou kunnen verlenen (zonder daarbij zelf gevaar te lopen) kun je daarop worden aangesproken, en zelfs worden vervolgd.

Tummers advertentie