Grafkruisen vernield in Reuver

Reuver

In Reuver zijn vijftien grafkruisen vernield. Dit is dinsdag bekend gemaakt door de politie nadat een buurtbewoner de vernielingen ontdekte. De vernielingen hebben plaatsgevonden in het voormalige Kloosterpark, gelegen tussen de Rijksweg en de Parklaan.

Op het Kloosterpark bevindt zich een begraafplek voor de Zusters van Goddelijke Voorzienigheid. Op de begraafplek zijn verschillende kruisen omgetrapt en sommige zijn daardoor gebroken. Deze vernielingen hebben waarschijnlijk plaatsgevonden met pinksteren.

In het jaar 2010 vonden er ook vernielingen plaats, destijds werd het beeld van de heilige Bernadette in de Lourdesgrot vernield en twee kruisen. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de recente vernielingen.

[embedplusvideo height=”380″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/JOHZ5kcTW0k?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=JOHZ5kcTW0k&width=640&height=380&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3733″ /]

 

Tummers advertentie