Rust weer gekeerd na sport weekend

Beesel Offenbeek Reuver Sport

De rust is weer gekeerd in de gemeente Beesel na een sport weekend. De Olympia’s Tour eindigde zaterdag met de 6e etappe in Reuver, waar Dylan van Baarle opnieuw de tour won. Gevolgd door een grote afterparty op de Markt/Raadhuisplein met zondag opnieuw een dag vol sport. Ondertussen zijn de omleidingsborden en aangepaste verkeersdrempels weer aangepast naar de situatie als voorheen.

Opnieuw drie jaar Olympia’s Tour
De gemeente Beesel haalde drie jaar geleden de tour binnen, alle drie de jaren was er veel animo voor de sport en activiteiten er rondom heen. Wethouder Smolenaars heeft daarom opnieuw een contract aangenomen met de organisatie van de tour om komende 3 jaar in de gemeente Beesel te komen. Dit jaar was de eindstreep in de gemeente Beesel, dat ondanks de slechte weer’s voorspellingen toch druk bezocht werd. Honderden keken de tour toe vanaf het centrum in Reuver, honderden meer keken langs de 8,3 kilometer lange route in de gemeente.

Afterparty
De stichting Beesel Bruist organiseerde rondom de tour verschillende activiteiten, waaronder een afterparty. De coverband Network trad eerder op voor duizenden mensen in het PSV Stadion tijdens een concert van Guus Meeuwis, de stichting wist de band te strikken om voor honderden mensen op te treden in Reuver na de tour. Verschillende gingen na de afterparty nog een after-afterparty door houden in de cafés in het centrum.

Offenbeek
Hoewel de tour niet in Offenbeek kwam organiseerde de stichting een gezinstocht, pelotonstocht en een dikke banden race voor de kinderen. Een weekend vol sport dat dankzij het weer een goede impuls was voor burger en toerist.

Foto’s
Verschillende fotografen waren te zien op en rondom de route’s. Herman Miggels plaatste zijn foto’s online, de Tijdrit, Kids-Programma, Omloop en de activiteiten in Offenbeek.

Klik op de afbeelding voor meer foto’s van de Afterparty

Foto’s: David Dunnaway
[embedplusvideo height=”380″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/hSKQI5XdAoU?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=hSKQI5XdAoU&width=640&height=380&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2937″ /]
Tummers advertentie