Lokale wijkagenten naar Maastricht

Beesel Regio Venlo

Het politiekorps van Venlo-Beesel moet tijdelijk een agent missen.
Dit in verband met het grote drugsoverlast dat momenteel heerst in Maastricht.

De burgemeester van Venlo (Antoin Scholten) heeft dit bekend gemaakt naar aanleiding van vragen die de PvdA heeft gesteld. Tussen de coffeeshopgemeenten in Limburg is in het verleden afgesproken dat ze elkaars politiekracht met rust laten. Toch worden ondanks de gemaakte afspraken extra politiemensen richting Maastricht gestuurd.

Bekend is gemaakt dat Minister van Veiligheid en Justitie (Ivo Opstelten) aanstaande donderdag een bezoek brengt aan Maastricht. Hij hoopt hier meer inzicht te krijgen over de ernst van de drugsoverlast in Maastricht. De coffeeshopgemeenten in Limburg hebben eerder hun ongenoegen geuit naar de minister en vragen voor extra politiekracht.

Inmiddels is bekend dat Maastricht versterking krijgt van tien politieagenten uit regio Heerlen en Roermond/Venlo. De precieze verdeling hiervan is nog onbekend.

De drugsoverlast in Maastricht komt voornamelijk door de invoering van de ‘Wietpas’ in mei 2012.
Sindsdien heeft Maastricht enorme last van drugstoeristen en buitenlandse drugskoeriers. Ook de straatdealers zijn agressiever geworden omdat coffeeshops tegen de regels in drugs verkopen aan drugstoeristen.

Tummers advertentie

Tagged