Slecht weer binnen VVD-Roermond

Regio Roermond

Een aantal leden van de VVD dient volgende week maandag tijdens de ledenvergadering van de VVD in Roermond een motie van wantrouwen in tegen het eigen afdelingsbestuur. De manier waarop dit bestuur omgaat met de kwestie rond de van corruptie verdachte Roermondenaar Jos van Rey is deze leden in het verkeerde keelgat geschoten.

Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt door een van de leden. De indieners van de motie spreken van beschamend wanbestuur. “De Roermondse VVD afdeling is op een destructieve manier bezig onze partij en haar goede reputatie te beschadigen”, aldus de boze leden. “Als het gaat over de voordracht van Van Rey als lijstduwer, spreken wij van wanbestuur. Te meer omdat het precies de tegenovergestelde lijn is die vanuit het hoofdbestuur aan de lokale afdeling uitdrukkelijk geadviseerd is.

Bestuursvoorzitter Victor Cillekens van de VVD Roermond wilt niet reageren naar de motie in de media. “De motie wordt ter stemming gebracht, het is aan de leden om te beslissen.” De  bestuursvoorzitter is verrast van de motie, omdat hij via de media van de motie moest horen. “Dat is niet de koninklijke weg die gebruikelijk is bij de VVD. Zo’n motie meld je van te voren aan.”

Het bestuur van de VVD in Roermond heeft de kandidatuur van Jos van Rey als lijstduwer voor de verkiezingen van maart 2014 opgeschort tot 18 november.

Op 10 april is al een motie ingediend tegen onder meer de kandidatuur van Van Rey en kandidaat lijsttrekker Peters. Die motie is toen verworpen, maar nu meer leden zich aansluiten bij de totstandkoming van een nieuwe motie, roepen de lokale VVD-ers alle Roermondse leden op om vooral naar de algemene ledenvergadering te komen op 27 mei. De Roermondse afdeling telt rond 175 leden, waarvan er op 10 april slechts 41 aanwezig waren.

Tummers advertentie

Tagged