Drakenrijk maakt details bekend

Nieuws Reuver

Beesel. Drakenrijk opent zaterdag 25 mei haar poorten voor het publiek. Vanaf dan kunnen badgasten, zonaanbidders en spelende kinderen dagelijks op het terrein terecht. Het is de bedoeling dat het huidige strandbad op termijn doorgroeit tot een volwaardig BillyBird Park. Dit betekent dat er nog minstens één binnenspeeltuin en diverse buitenattracties bij zullen gaan komen.

Beesels park
Al meer dan 10 jaar werkt Ton Derks, recreatieondernemer achter BillyBird, aan de komst van Drakenrijk. Vanaf dag één is het de bedoeling geweest om van Drakenrijk “een Beesels park” te maken. Maar wat is een Beesels park? Ton Derks: “Een Beesels park is een park van de mensen uit Beesel voor mensen uit Beesel en de wijde regio. Een park waarop mensen trots kunnen zijn. Dat ze voelen als hun park. Een park waarin ze zich herkennen. Daarom is ook gekozen voor het drakenthema. Dit is uniek en hoort bij Beesel.”
Graag wil men het lokale karakter benadrukken. Derks: “Wij zouden het natuurlijk fantastisch vinden, als de verenigingen uit de omgeving activiteiten op Drakenrijk willen gaan organiseren. De eerste vereniging heeft hiervoor al tijdens “Beesel in Drakenvlucht” interesse getoond”.

Entreeprijs
De entreeprijs van Drakenrijk gaat € 4,- bedragen. Een abonnement tot 1 maart 2014 is al te koop voor € 12,50. Met zo’n abonnement kan Drakenrijk onbeperkt worden bezocht en kan eenmalig een bezoek worden gebracht aan BillyBird Park Hemelrijk in het Brabantse Volkel. Daar bedraagt de entreeprijs € 9,95. Hemelrijk is qua concept het voorbeeld voor Drakenrijk.
Het park is dagelijks om 10.00 uur geopend. Gasten hebben nu toegang tot 16.00 uur en kunnen tot 18.00 uur in het park blijven. In de zomervakantie en tijdens heel mooi weer hebben gasten toegang tot 20.00 uur en kunnen tot 21.00 uur in het park blijven.

Eenvoudig begin
Met Drakenrijk beginnen we ongeveer op dezelfde manier als met Hemelrijk 27 jaar geleden. Alleen hebben we nu veel meer ervaring” aldus Ton Derks. Wanneer komt de binnenspeeltuin? Derks: “Tja, da’s moeilijk precies te zeggen. We verwachtten al eigenaar te zijn, maar zijn dat nog niet. Nu hebben we feitelijk het huis van een ander omgebouwd tot Receptie. Iedere paal van het hekwerk die we in de grond laten zetten, wordt automatisch eigendom van de zandwinner. Dus op dit moment is het investeren nog moeilijk. Maar hopelijk wordt Drakenrijk spoedig aan ons overgedragen. Dan is ook de juridische fundering om met het recreatiepark te kunnen gaan groeien aanwezig.”

Tummers advertentie

Tagged