Hevige regenval zet flats onderwater

112 Regio Venlo

De hevige regenval van woensdagochtend heeft er voor gezorgd dat de garages en en tenminste twee flatgebouwen bij de Molenbossen blank kwamen te staan. De flats liggen op enkele meters van de Maas, de brandweer probeert al het water weg te pompen. Volgens een bewoner van een van de flatgebouwen op Twitter kunnen bewoners van de 1e flat niet naar binnen of buiten omdat ook het riool boven komt drijven.

Volgens Omroep Venlo zou er in korte tijd z’n 10cm regen zijn gevallen, iets dat teveel is voor de afvoer van hemelwater. Hoelang het duurt voordat de brandweer het water heeft gepompt is bij het plaatsen van dit bericht niet bekend. In de gemeente Beesel viel er woensdagochtend ook flink wat regen, echter bleef dat beperkt tot z’n 2,6cm, zover bekend zorgde dat niet tot problemen.

Tummers advertentie

Tagged