Niet alle omroepen doen mee aan open dag

Events Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Veel lokale omroepen zetten begin juni de deuren open voor de Landelijke Open Dag. De bij de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) zijn z’n 290 omroepen verbonden, veel van hen doen mee aan de open dag op 1 of 2 juni. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het maken van TV en radio en willen weten hoe een omroep werkt. Tijdens de open dag kunnen burgers kijken in de keuken van de lokale omroep in hun eigen of andere gemeente. Bijna elke gemeente in Nederland heeft zijn eigen lokale omroep. Niet alle omroepen van aangrenzende gemeentes houden een open dag. Van de vier omroepen een overzicht:

Beesel
RTV Beesel heeft laten weten niet mee te doen aan de open dag, volgens de directeur is het bij de omroep elke dag open dag: “Iedereen kan wanneer het hem of haar uit komt op bezoek bij de omroep”. De omroep is gevestigd aan de markt in Beesel. Op zondag 2 juni is RTV Beesel op de markt in Offenbeek tijdens het Joekskapellen treffen, de omroep gaat vanuit daar de hele dag een live uitzending maken. Iedereen die geïnteresseerd is kan de uitzending bijwonen en mee maken.

Roermond
RTV Roermond laat weten op haar website op zondag 2 juni tussen 10:00 en 15:00 haar deuren open heeft op de Hoekstraat 1-3 in Roermond.

Venlo
Omroep Venlo heeft de open dag uitgesteld, zij zijn namelijk bezig met een verhuizing naar het Nedesco gebouw in Venlo. “Een open dag organiseren als er niets te zien is door de verhuizing is niet verstandig” aldus de omroep. Op 31 augustus organiseert de omroep een opening op de nieuwe locatie in het Nedesco gebouw met open dag.

Peel & Maas
Omroep Peel & Maas doet mee op 1 en 2 juni met de open dag. Tussen 10:00 – 16:00 uur zijn de deuren geopend. De omroep is gevestigd aan de Schout van Merwijckstraat 2 in Panningen.

Tummers advertentie