Stripboek voor uitleg bestuurkracht van gemeente

Gem. Beesel Nieuws

De gemeente heeft vrijdag de gouverneur Theo Boven uitgenodigd om het bestuurskracht stripboek te laten onthullen. De gemeente heeft na een onderzoek laten zien dat zij bestuurskrachtig zijn, met een stripboek wilt de gemeente het op duidelijke taal uitleggen aan haar burgers. Het ‘grote’ boek staat komende tijd in de hal van het gemeentehuis. Volgens de gouverneur is de gemeente een voorbeeld voor de rest van Limburg. “Beesel laat zich zien dat in de regio van herindelingen bestuurskrachtig is, een voorbeeld voor de rest van Limburg” aldus Bovens.

De burgemeester wil mogelijk in de toekomst meer ‘ingewikkelde’ verhalen aan burgers uitleggen door middel van een tekening of strip verhaal, dat heeft de burgemeester laten weten.

Bestuurskracht in stripvorm
“De goede dingen doen, op de goede manier. Samen met inwoners, ondernemers, organisaties en buurgemeenten. Dat is voor ons bestuurskracht. Op een aansprekende manier erover vertellen hoort daar voor ons ook bij. Daarom startten we ruim een jaar geleden met ons eigen stripverhaal. Gemaakt in eigen huis, met eigen inwoners en bestuurders in de hoofdrol. Burgemeester Dassen heeft het eerste ‘kleine’ exemplaar van het Beesels stripboek op 16 mei jl. aangeboden aan Gouverneur Bovens. Het stripboek wordt bovendien uitgereikt aan alle betrokkenen van het bestuurskrachtonderzoek” aldus de gemeente in haar persbericht.

 

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/pm4PLt9gu1w?fs=1″ vars=”ytid=pm4PLt9gu1w&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2759″ /]
Foto: David Dunnaway


Tummers advertentie

Tagged