Burgers bepalen mee over bezuinigingen

Gem. Beesel Nieuws

Afgelopen maandag is de gemeente Beesel een ingrijpende kerntakendiscussie gestart, met een informatieavond en de lancering van een speciale website. Op de druk bezochtebijeenkomst zetten twee externe begeleiders van de discussie uiteen waar de kerntakendiscussie voor nodig is en hoe iedereen mee kan doen.

De gemeenten worden komende jaren geconfronteerd met keiharde en vergaande bezuinigingen van de rijksoverheid. Er zal daarom ingrijpend bezuinigd moeten worden. Beesel wil dat op een weldoordachte manier doen enwil zeker niet op het laatste moment paniekvoetbal gaan spelen. Daarom stelt het zich komende maanden de fundamentele vraag wat de gemeente per se moet blijven doen en wat het eigenlijk best aan anderen kan overlaten.

Belangstellenden kunnen op diverse manieren aan de discussie meedoen. Na de zomervakantie zijn er vier discussieavonden waarop ze duidelijk kunnen maken waarop volgens hen wèl en waarop zeker nìet bezuinigd kan worden. De eerste twee zijn eind augustus/begin september, de laatste twee in oktober.

Op de nieuwe website www.beesel.nl/denkmee, die maandag online ging, kan iedereen de voortgang van de discussie volgen. Vanaf augustus is het ook mogelijk om er met anderen te discussiëren. Nu al kunt u de begeleiders van de kerntakendiscussie rechtstreeks van bezuinigingstips en ideeën te voorzien: arie@arieteeuw.nl. In november komen de uitkomsten van de kerntakendiscussie in de gemeenteraad.

Tummers advertentie