Peuters gaan op reis

Nieuws Reuver

Het is een mooi traditie geworden: zoals ieder jaar gaan de kinderen van peuterspeelzaal Pinkeltje uit Reuver op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 juni met de trein op en neer naar Roermond.

De organisatie is in handen van Veolia-machinist Björn Schoester uit Reuver. Als peuter van Pinkeltje heeft hij zelf op deze manier kennis gemaakt met het fenomeen trein. Het werd zijn beroep. Daarom geeft hij, met volle medewerking van zijn werkgever, de kinderen nu ook de kans op een avontuurlijk tochtje.

Aangezien de meeste peuters bijna nooit met de trein gaan is op en neer naar Roermond met Veolia een feest. Het begint al met de tocht naar het station. Daar wordt een kaartje uit de automaat gehaald en wachten ze op het perron vol spanning tot de trein luid toeterend aankomt. Samen met de conducteur blazen de kinderen op het fluitje en op naar Roermond!

Terug in Reuver staan vaders en moeders. opa’s en oma’s, op het station te wachten. Daarna wordt er bij Pinkeltje nog even nagepraat over het grote avontuur. Nieuwe klanten voor vervoerder Veolia, vrolijke kinderen en tevreden volwassenen!


Foto’s: Chris Winkels

Tummers advertentie