Nog geen naam voor Roermondse vondeling

Regio Roermond

De baby die dinsdagochtend werd gevonden in een plantsoen bij de Roermondse wijk Maasniel heeft nog geen naam. De burgemeester van die stad zou volgens protocol een naam moeten geven aan een vondeling. Volgens Cammaert “moet daar nog goed over worden nagedacht omdat het geen naam moet worden die het kind zijn hele leven herinnert aan het feit dat hij te vondeling is gelegd“. Eerder werd gedacht dat het baby’tje z’n 14 dagen oud was, na een medische controle in het ziekenhuis blijkt dat het kindje vermoedelijk niet ouder is dan 2 a 3 dagen. Momenteel is het kindje niet meer in het ziekenhuis en is elders opgevangen.

De burgemeester biedt de moeder van de baby hulp aan al zij dat nodig heeft. Het gebeurt niet vaak in Nederland dat er een baby wordt gedumpt. Het is niet duidelijk of de baby uit de buurt van Roermond komt, het kan ook zijn dat het te vondeling is achtergelaten door een inwoner van een andere stad of dorp. Mensen die iets meer weten over de herkomst van de baby kunnen bellen met 0800-6070.

Tummers advertentie

Tagged