Landelijke subsidie om energie meter op nul te krijgen

Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Woningcorporatie Wonen Limburg gaat samen met vijf andere verhuurders 6,6 miljard euro investeren in het energiezuinig maken van in totaal 111.000 woningen in heel Nederland. De woningcoöperaties en de bouwbedrijven Volker Wessels, BAM, Ballast Nedam en Dura Vermeer tekenden tekenden donderdag in het bijzijn van de minister van Wonen, Stef Blok, de deal ‘Stroomversnelling’, voor de eerste 11.000 woningen. Het energiezuinig maken gebeurt zonder huurverhoging.

Volgens de corporaties profiteren de huurders omdat de energiemeter na de renovatie ‘op nul’ blijft staan. Dat kan door het gebruik van ‘slimme installaties’, isolatie en lokaal geproduceerde duurzame energie. De huurders betalen hun energiekosten voortaan aan de corporaties die het geld investeren in de renovatie. De ontwikkeling van de eerste prototypes start na de zomer, de eerste wooncomplexen worden in 2014 aangepakt.

Tummers advertentie