Toekomst RTV Beesel blijft nog onzeker

Gem. Beesel Nieuws

De toekomst van RTV Beesel blijft tot november onzeker. De gemeenteraad moest maandagavond beslissen of de lokale omroep extra subsidie krijgt van de gemeente. Tijdens de vergadering die tot twee keer toe werd geschorst, stemde de raad in met een bijdrage van 7,700 euro voor de omroep om tot het einde van dit jaar te kunnen functioneren. De omroep moet voor het einde van het jaar met een nieuw ondernemersplan komen waarin zij moeten aangeven te willen voldoen aan voorwaarden van de raad.

Voorwaarden
Wil de omroep in 2014 willen blijven bestaan, moeten zij zelf zorgen dat zij inkomsten genereren uit advertenties of sponsoren. De raad wil dat er geen salaris meer wordt verstrekt aan de hoofdredacteur van het gemeenschapsgeld, dit moet RTV Beesel zelf binnen zien te halen. De hoofdredacteur verdiende afgelopen jaren z’n 22.000 euro salaris van gemeenschapsgeld per jaar. Ook wil de raad dat de functie van de bestuursvoorzitter en hoofdredacteur wordt gesplitst, dit om belangenverstrengelingen te voorkomen. Als de omroep niet akkoord gaat met de voorwaarden vóór 1 januari, zal de gemeente gedurende duur van omroepvergunning enkel aan de zorgplicht voldoen die 8,400 euro per jaar kost.

De zorgplicht van dit jaar (2013) is al reeds voldaan. Afgelopen jaren ontving de omroep tot twee keer toe een extra bijdrage van 10.00 euro in 2011 en 15.000 euro in 2013.

Pakketten
RTV-Beesel wil bij voldoende belangstelling met ondernemers uit het MKB , inclusief de detailhandel, in discussie gaan over de mogelijkheden die de omroep kan bieden en wil van de ondernemers te horen krijgen, in hoeverre zij behoefte hebben aan en gebruik willen maken van de lokale omroep en welke gedachten zij hierover hebben. RTV-Beesel zal een voorstel lanceren voor contracten op jaarbasis, men omschrijft ze vooralsnog als brons- zilver- goud- en platinacontracten, die qua prijs variëren van € 300,- tot € 7.500,- op jaarbasis.

Tummers advertentie

Tagged