Brandweer demonstreert gevaren van brand op camping

112 Regio Peel en Maas

Brandweer demonstreert voor Kesselse campinggasten de gevaren van een caravan brand. Jaarlijks breken er vele tientallen branden uit op Limburgse campings. De Kesselse brandweer organiseerde in samenwerking met camping Den Aenstoot een aantal demonstraties.

De brandweer stak een gordijn in de caravan aan, enkele minuten later stond de gehele caravan in brand. Een brand in de kleine ruimte zorgt snel voor een hoop hitte waardoor de volledige caravan verwoest wordt. Vele toeschouwers waren onder de indruk hoe snel en gevaarlijk z’n brand is. Ook werden de belangstellende duidelijk gemaakt hoe een brandende frietpan niet geblust moet worden: Nooit met water!

[embedplusvideo height=”507″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1aJ04th” standard=”http://www.youtube.com/v/YaeqZ0JTEVA?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=YaeqZ0JTEVA&width=640&height=507&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2281″ /]

 

Tummers advertentie

Tagged