Ruiver.nl is verhuist naar Venlo

Nieuws Overige

Sinds de oprichting in 2007 werd Ruiver.nl gehost vanuit een schuurtje in Reuver. In de loop van 6 jaar kregen de systemen steeds meer bezoekers te verwerken. Omdat de internet snelheid van Ziggo beperkt is in haar capaciteit werd het uitgaande netwerk steeds vaker overbelast bij een grote stroom bezoekers.

Overbelast netwerk
Om toch de bezoekers te kunnen verwerken werd gekozen om bepaalde delen van de website te splitsen op verschillende locaties. Zo werd in 2009 het e-mail en het fotoalbum al verkeer verwerkt in Venlo. In 2011 werd het netwerk weer overbelast op drukke momenten, vaak na een flinke brand of zwaar ongeval. Toen zijn er nieuwe systemen bijgeplaatst die het verkeer zou moeten comprimeren om meer bezoekers op de zelfde beperkte verbinding te kunnen verwerken. Anno 2013 blijkt dat ook al niet meer genoeg te zijn, daarom is besloten om de servers onder te brengen bij een datacentrum dat aangesloten is op een glasvezelnetwerk.

Intersquare / Sity Hosting
Het datacentrum in Venlo is verbonden op het glasvezelnetwerk van Nedzone. Dat netwerk staat bekend om haar betrouwbaarheid en snelheid. In het datacentrum staan vele servers die dagelijks miljoenen bezoekers verwerken. Hoe veel bezoekers Ruiver.nl nu effectief kan verwerken bij een piek moment is niet bekend. Voorheen was het z’n +/-200 per minuut, wij verwachten er nu z’n +/-2000 per minuut te kunnen verwerken, de grote test moet immers nog komen.

Stroomuitval
Ook is het datacentrum uitgerust met flinke capaciteit noodstroom. Zo is er bij stroomuitval genoeg om minimaal 30 minuten op te vangen, bij een grote stroomstoring staat er binnen no-time een flinke aggregaat klaar om de websites bereikbaar te houden. Iets wat als actuele nieuwssite wel een eis is. In het ‘schuurtje’ (Reuver) was er genoeg stroom voor ruim 20 minuten bij uitval.

Toekomst
In de toekomst verwachten wij de systemen verder te gaan uitbreiden als die het limiet bereiken. Aan het netwerk zal het komende tijd niet liggen. Komende tijd gaan wij de systemen verder optimaliseren om bij grote drukte de stroom bezoekers op de site en mobiele pagina zo goed en snel mogelijk te kunnen verwerken.

 

Tummers advertentie

Tagged