Nieuwe naam voor gemeentelijk samenwerkingsverband

Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas Regio Venlo

Het samenwerkingsverband tussen de gemeentes dat voorheen ‘Regio Venlo’ genaamd was, heet vanaf heden Regio Noord-Limburg. De naam Regio Venlo suggereerde teveel dat het om Venlo en omgeving ging, dat terwijl de gemeente Venray, Venlo, Beesel, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Gennep en Bergen in het samenwerkingsverband zitten. De nieuwe naam is in zijn geheel stukken duidelijker.

Het doel van de samenwerking is het duurzaam versterken van de economie van de regio. De Strategische Agenda Regio Noord-Limburg, 2007 – 2011 en verder, vormt de basis voor strategische alliantie met de provincie Limburg en tal van andere partijen die actief zijn in de Noord-Limburgse economie. Innovatie speelt een sleutelrol in de agenda.

Tummers advertentie