Provincie gaat campings aanpakken

Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas Regio Venlo

Veel kampeerterreinen in Limburg verstoren het landschap. In Noord- en Midden-Limburg past 36 procent van de terreinen slecht tot zeer slecht in de omgeving. De Provincie Limburg gaat dat aanpakken. Woensdag presenteerde gedeputeerde Patrick van der Broeck het Inspiratieboek Kamperen en Landschap.

De Provincie Limburg wil met dit boek campinghouders, gemeenten en landschapsarchitecten inspireren om bestaande en nieuwe kampeerterreinen beter in het landschap in te passen. In het inspiratieboek staan idee├źn over de combinatie van kamperen en landschap. Het boek werd overhandigd aan campinghouders, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en gemeentelijke bestuurders en ambtenaren. Samen met de gemeenten wil de provincie regels uit het inspiratieboek halen die vastgelegd kunnen worden.

Tummers advertentie

Tagged