Reuver krijgt twee vakcolleges Zorg en Techniek

Gem. Beesel Nieuws Regio Roermond

BC Broekhin vestiging Reuver breidt uit met de vakcolleges Techniek en Zorg. Hiertoe tekenen de gemeente Beesel en de Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) op donderdag 27 juni een intentieverklaring. Met de uitbreiding trekken de vakcolleges in Reuver op termijn ruim 500 leerlingen.

Verhuizen van Swalmen naar Reuver
De vakcolleges Techniek en Zorg startten twee jaar geleden in Swalmen. Beide opleidingen verhuizen naar verwachting per 1 september 2015 naar Reuver. De schoolvestiging van BC Broekhin in Swalmen zal na de verhuizing sluiten. Voor deze verhuizing heeft de staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) reeds toestemming gegeven.

De verhuizing van de opleidingen naar Reuver betekent een uitbreiding van het onderwijsaanbod en het aantal leerlingen. Hiermee wordt Reuver steviger op de kaart gezet als onderwijsgemeente”, aldus T. Vroomen wethouder onderwijs van de gemeente Beesel. SOML spreekt in de verklaring de intentie uit om in ieder geval twintig jaar onderwijs te blijven aanbieden in de gemeente Beesel.

Meer leerlingen
Een vakcollege is een zesjarige, praktische opleiding die in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en het Middelbaar BeroepsOnderwijs (MBO) wordt vormgegeven. Deze opleidingen bieden jongeren meteen een goede startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. De vraag naar deze nieuwe vorm van praktijkonderwijs neemt toe, zowel bij ouders als bij het bedrijfsleven. De dichtstbijzijnde vakcolleges bevinden zich in Helmond en Maastricht. Daarom verwachten zowel de gemeente Beesel als SOML dat deze nieuwe opleidingen een aantrekkingskracht hebben in de hele regio. De verwachting is dat op termijn 526 leerlingen de school in Reuver zullen gaan bezoeken. Nu zijn dat er 302. Omdat het huidige gebouw niet groot genoeg is, is uitbreiding noodzakelijk.

Nieuwe locatie
In eerste instantie wordt gedacht om de nieuwe opleidingsrichtingen onder te brengen in een oud fabrieksgebouw op het bedrijventerrein Molenveld-Zuid aan de Keulseweg. Of dat haalbaar is, wordt momenteel nog onderzocht.

De hoofdvestiging van het Bisschoppelijk College Broekhin blijft de school in Roermond aan de Bob Boumanstraat in Roermond.

Tummers advertentie

Tagged