Duits echtpaar beschoten na gewapende overval

112 Regio Venlo

In Blerick is vrijdagmiddag een Duitse auto beschoten na een gewapende overval, dat gebeurde rond half vier op de Klingerberg. Volgens getuigen zou een Duitse Ford Mondeo zijn beschoten, die werd afgevoerd vanaf de Clematisstraat in Blerick. Zover bekend zijn er geen gewonden, de straat werd afgesloten door de politie voor onderzoek.

De politie heeft laten weten dat zij een melding hebben ontvangen rond tien voor vier, dat een auto mogelijk beschoten zou zijn. Een echtpaar uit het Duitse Kassel reed rond die tijd in hun auto om naar een afspraak te gaan. Toen ze even stopten en de man uitstapte doken er plotseling twee onbekende mannen op en eisten geld.

Na bedreiging met een vuurwapen werd er ook daadwerkelijk op de auto geschoten, waardoor schade aan het voertuig ontstond. De twee onbekenden vluchtten met een onbekend geldbedrag. De forensische opsporing onderzoekt de auto en de politie komt graag in contact met mensen die vrijdagmiddag rond de tijd van de overval iets verdachts gezien of gehoord hebben in de Klingerberg of daarbij in de buurt. Aangezien de slachtoffers niet weten waar het incident plaatsvond, is er geen straatnaam te noemen. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Tummers advertentie