Tweetal aangehouden na gevaarlijke rit door Roermond

112 Regio Roermond

Twee mannen van 23 en 24 jaar uit Herten en Haelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor poging zware mishandeling. Agenten zagen het tweetal op een scooter rijden vanaf het Stationsplein. De twee waren die nacht al eerder gezien omdat ze onder invloed van alcohol waren. Terwijl ze van het Stationsplein naar de Oranjelaan reden, negeerde de 24-jarige twee keer een rood verkeerslicht.

Op de Oranjelaan kregen ze van andere politieagenten stoptekens die ze negeerden. Op een gegeven moment reed de scooter in op een van de agenten die probeerde de scooter te laten stoppen. Daarbij sloeg en schopte de 23-jarige passagier een van de agenten. Een achtervolging werd ingezet en op de Notenboomlaan kwam de scooter ten val.

Het tweetal is aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling. De bestuurder werd tevens aangehouden voor het negeren van rode verkeerslichten en het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Aangezien hij een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen.

Tummers advertentie