Verwarde man steekt eigen huis in brand

112

Een man is zaterdagavond aangehouden nadat hij zijn woning aan de Fakkelstraat in St. Odilienberg in brand stak.De man was zeer boos op de politie nadat hij rond half 8 een melding had gemaakt van een inbraak. De agenten die kwamen, waren volgens de man te laat.

De man dreigde op straat met het in brand steken van zijn huis en kwam op een gegeven moment met een bijl naar buiten. Nadat hij dreigde dat hij zijn hand eraf wilde slaan, keerden de dreigementen zich richting agenten en mensen op straat. De politie probeerde de man te kalmeren maar dat lukte niet. De man werd steeds emotioneler en werd zo boos en agressief dat agenten pepperspray moesten gebruiken. De pepperspray sloeg niet aan, waarop de man zijn woning invluchtte. Omdat hij dreigde met het in brand steken van zijn woning, waarschuwden de agenten op voorhand de brandweer.

Toen korte tijd later de agenten zagen dat er rook uit de woning kwam, aarzelden ze geen moment en trapten de deur in om de man uit de woning te halen en om te proberen de brand met water en een brandblusser te blussen, ook om te voorkomen dat de brand die op de zolder ontstond kon overslaan naar het huis ernaast. De inmiddels gewaarschuwde brandweer arriveerde en was de brand snel meester. De man werd aangehouden. Hij was behoorlijk verward en werd overgebracht naar het politiebureau.

Tummers advertentie