Knopen lopen vanaf september in Belfeld

Regio Venlo Sport

Misschien heeft u ze ergens in Belfeld al zien staan. De nieuwe paaltjes en de stikkers op lantaarnpalen en verkeersborden. Deze horen bij het nieuwe wandelnetwerk in Belfeld, met een totale lengte van circa 50 kilometer. Medio augustus zal het knopen lopen in Belfeld worden geopend. Vanaf vorig jaar heeft een een initiatiefgroep uit Belfeld gewerkt, om in hun dorp de “Knopen Lopen” routes te realiseren.

Deze werkgroep, bestaat uit Roel Niessen, Marleen aan den Brugh, Anita van Cleef en Leon van den Beucken. De werkgroep heeft hiertoe in dit voorjaar een stichting opgericht: Stichting Recreatief Belfeld.

Het netwerk is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met de Gemeente Venlo en het Routebureau Noord- en Midden Limburg. Ook Woningstichting Sint Urbanus en het Rabobank Stimuleringsfonds hebben de realisatie mede mogelijk gemaakt. Verder heeft de werkgroep kunnen bogen op enkele vrijwilligers voor het van plaatjes voorzien en het plaatsen van de palen.

De routes zijn inmiddels volledig uitgezet, het is nu wachten op de infoborden en wandelkaarten. Naar verwachting is alles in september a.s. klaar aldus Belfeld.nu.

Tummers advertentie

Tagged