Wetgeving nekt taalcoach project in Beesel en Venlo

Gem. Beesel Nieuws Regio Venlo

Het project Voor elkaar! dat een half jaar geleden van start is gegaan en momenteel zo’n 125 taalcoaches in Venlo en Beesel allochtonen helpen met taalkwesties verdwijnt alweer. De gemeentes mogen door veranderde wetgeving geen geld meer geven aan project, dat schrijft de Limburger dinsdag.

Het project, dat zeker tot eind 2014 zou lopen, wordt vanwege strengere regelgeving van de overheid al na amper een half jaar beëindigd. Een woordvoerder van Gilde Opleidingen laat in een reactie aan de Limburger weten te balen van het stopzetten van het project, maar alleen kan de opleiding het project niet dragen. “De gemeenten Venlo en Beesel waren financiers. Door nieuwe regelgeving mogen zij hun geld niet meer in projecten steken, maar enkel nog in lessen. Heel jammer, want het project liep juist heel goed.

Of er een alternatief komt voor het taalcoach project is nog niet bekend. De organisaties die betrokken zijn in het project bekijken de mogelijkheden.

Tummers advertentie

Tagged