Zeer grote brand bij papierfabriek Swalmen

112 Nieuws Regio Roermond

Bij de papierfabriek in Swalmen is dinsdagmiddag een brand uitgebroken. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand buiten de fabriek waar het papier opgeslagen ligt. De papieropslag meet zo’n 12 bij 24 meter en is ruim 6 meter hoog. Het droge papier vatte snel vlam en breidde zich uit tot een ‘zeer grote brand’. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, uit de gehele regio komen voertuigen om te assisteren bij de brand.

Volgens de brandweer kan het uren duren voordat de brand geblust is. De papier stapels moeten namelijk uit elkaar gehaald worden. Om voldoende bluswater te krijgen pompt de brandweer water uit de nabij gelegen revier De Swalm.

Omgeving
Het treinverkeer en verkeer op de snelweg dat naast papierfabriek ligt, ondervinden geen hinder van de rook. Omwonenden hoeven ook niet geĆ«vacueerd te worden omdat de rookontwikkeling beperkt is. Wel wordt bewoners van de huizen in de buurt van de papierfabriek geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. In de wijk dwarrelen verbrande papiersnippers uit de lucht naar beneden. Volgens de brandweer zijn die niet gevaarlijk “de papiersnippers mogen als huisvuil opgeruimd worden” aldus de brandweer.

Nablussen
Het nablussen zal tot woensdagochtend duren, de hele nacht wordt er geblust door korpsen uit de regio. Zodra het vuur helemaal uit is zal de overlast van rook en papiersnippers afnemen in de omgeving. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De schade is ook nog niet bekend, bij de brand van de Roermondse papierfabriek vorig jaar liep de schade op tot z’n 250.000 euro.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/17DZCug” standard=”http://www.youtube.com/v/-AFUGW2WRQc?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=-AFUGW2WRQc&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8521″ /] Voor meer beelden (ruw) klik hier.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie

Tagged