Overvolle tankwagen met zoutzuur zorgt voor problemen

112 Regio Venlo

Even voor drie uur vanmiddag kwam de melding binnen van een lekkende tankwagen op de A76 in Venlo. De tankwagen met vermoedelijk zoutzuur staat op een parkeerplaats net voor de Duitse grens. Omdat de wind richting Duitsland waaide werd snelweg A67 tijdelijk volledig afgesloten voor verkeer.

Bij de lekkage is ongeveer 20 liter zoutzuur vrijgekomen via een overstort. De brandweer is aan de slag met de bestrijding van de lekkage. De brandweer voert steeds metingen uit in de omgeving van de tankwagen.

Evacuatie
Volgens een woordvoerder van de brandweer stonden veel mensen op de parkeerplaats uit te rusten. Ze zijn geƫvacueerd toen het lek werd ontdekt. Omdat zoutzuur een gevaar is voor mens en dier werd er groot alarm geslagen. Zoutzuur kan bij contact met de huid ernstige brandwonden veroorzaken.

Tummers advertentie