Fraudeurs komen met nieuwe truc

Nieuws Overige

De chip op je pinpas beschermt je tegen skimmers, maar criminelen hebben alweer een nieuwe manier bedacht om je rekening te plunderen nadat je hebt gepind.

De nieuwste methode heet ‘card trapping’. In de pasinvoermond van de pinautomaat wordt een klemmetje geplaatst, waardoor de pas na de transactie blijft hangen en de klant denkt dat die door de machine is ‘opgegeten’. Intussen heeft de crimineel dan al over de schouder meegekeken naar de pincode.

De pinner die zijn pas niet terugkrijgt, zal denken dat er een storing is en weglopen. Dat is het moment dat de fraudeur in actie komt: “Binnen enkele minuten wordt de rekening van de klant leeggetrokken”, aldus de politie. Blijft de pinpas hangen in de automaat, loop dan niet weg maar bel direct de bank en de politie, is het advies van de politie.

Tummers advertentie