Subsidie naar Kesselse rotonde

Regio Peel en Maas

De provincie heeft een bedrag van 3,5 miljoen euro uitgetrokken voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid in Noord-Limburg. De nieuwe rotonde in Kessel op de Napoleonbaan gaat weer op de schop, deel van de kosten wordt betaald met de provinciesubsidie. Wat er aangepast moet worden is niet bekend. Tijdens een bijeenkomst tussen gemeente en inwoners werd gesproken over de aankleding van de rotonde. Zo werd er als idee voor gedragen om een kunstwerk de wachttoren van het Kessels kasteel op de rotonde te zetten, vergelijkbaar als de Draak die bij de Beeselse rotonde staat. Of dat ook met de subsidie gaat gebeuren is niet bekend. De provincie heeft laten weten dat zij geen subsidie verstrekken aan ‘het opvrolijken van rotondes’ aldus de woordvoerder van de provincie. “Wij verstrekken enkel subsidies voor het aanleggen van infrastructuur” zegt de provincie, “het opvrolijken van een rotonde moet de gemeente zelf financieren”.

Ook gaat er geld naar Horst, Venray en Venlo. Fietsroutes voor schoolgaande jeugd worden veiliger doordat verschillende kruispunten in Noord-Limburg worden aangepakt. Een klein deel van het provinciegeld gaat naar voorlichtingscampagnes, onder andere voor fietsverlichting.

Tummers advertentie