Waterkrachtcentrale Belfeld nabij

Regio Venlo

De komst van een waterkrachtcentrale in Belfeld is nabij, Rijkswaterstaat heeft de initiatiefnemer de benodigde ‘watervergunning’ gegeven. Die is nodig om bij de Belfeldse stuw twee turbines te bouwen die de elektriciteit gaan opwekken. Naast de vergunning van Rijkswaterstaat moet de gemeente nog twee vergunningen goedkeuren, namelijk de erfpachtovereenkomst en de omgevingsvergunning.

Bezwaar
Sport Visserij Nederland had bezwaar van de komst voor de centrale. Zij waren bang dat de centrale vis onvriendelijk zou zijn. In de plannen is goed gekeken naar de vissterfte en is overleg geweest met de visserij, zij hebben hun bezwaar ingetrokken.

De bouw van de centrale kost z’n 9 miljoen euro en gaat uiteindelijk voor 3000 huishoudens energie opwekken. Het gebruik van waterkracht brengt geen vervuiling met zich mee. Daarom worden waterkrachtcentrales gezien als ‘opwekker’ van groene energie. Wanneer de centrale klaar is is niet bekend, de bouw van de centrale kan beginnen zodra alle vergunningen binnen zijn.

In de Maas liggen meerdere centrales, zoals de energie centrale in Linne die is goed voor 9000 huishoudens.

Tummers advertentie

Tagged